Vägen till drömlokalen – Holländargatan 33

Att hitta rätt lokal, kände jag från första början skulle vara både väldigt viktigt men också en av de svåraste uppgifterna jag hade framför mig. Jag ville befinna mig någonstans mitt i stan, men ändå inte på någon skränig och trafikerad gata. Jag ville ha en plats nära tunnelbanan, så folk från alla delar av storstaden lätt kan ta sig dit. Jag ville ha en ljus lokal med rymd i, gärna i gatuplan och såklart med egen ingång. Jag ville ha ett lättavtorkat golv, en lokal med god och eget ventilationssystem och med minst tre rum. Jag ville inte att min lokal bara skulle bli en vanlig verkstad, utan något helt nytt. Den skulle andas lugn och inspiration men samtidigt kännas modernt och nytänkande. Men dessa önskemål visade sig vara svåra att få uppfyllda. Hela tiden blev jag förpassad ner i någon tråkig, mörk liten källare, där alla (både mäklare och hyresvärdar) tyckte att min verksamhet lämpade sig bäst. Många av mäklarna bemödade sig faktiskt inte ens att svara på mina mail och förfrågningar på olika lokaler. 

          

Men så en dag var den där framför mig på datorn. Holländargatan 33. En stor lokal (230m2) på två våningar med ingång på gatuplan. Ett gammalt bageri med murade väggar, stenklinkers och fina välvda butiksfönster. En trappa ner som ledde en till en gigantisk fantastisk källarlokal.  Ja, en källare, men alltså WOW, vilken källare!!! 3,50 i takhöjd. Stora lanterniner i taket som släpper in härligt ljus från husets innergård som den ligger under. Rymlig och luftig och så perfekt anpassad också för dessa coronatider. Hela lokalen hade sådana möjligheter! 
Och läget. En lugn gata mitt emellan trafikerade Sveavägen och Drottninggatan. Precis intill lummiga Observatorielunden. Supernära tunnelbanan Rådmansgatan. Och dessutom lite nära min systers dansinstitut Urkraft på Sveavägen, vilket kändes extra mysigt. Så många rätt helt enkelt! Det var precis det här jag hade drömt om. Den hade exakt de rätta förutsättningarna och jag visste redan när jag såg bilderna att denna häftiga och annorlunda lokal bara skulle bli min. Min familj fick till och med stoppa mig för att inte buda på den innan jag ens varit på visning 

Och så blev den min till slut. Med inflyttning den 15 november. Så ni kan ju förstå vad jag ägnar mig åt dagarna i ända just nu. Förberedelse och planering av allt som behöver fixas och göras i lokalen dagen då jag flyttar in till innan allt ska vara klart i januari. Det är så spännande och jag känner att det kommer att bli så himla bra! Självklart gör jag det inte själv. Det har jag minsann lärt mig under åren, att själv är verkligen inte bäste dräng. Nej, jag tar hjälp av alla möjliga duktiga vänner, kollegor och familj. Tur att en har ett stort nätverk med både inredningsdesigners, tekniska keramiker, möbelbyggare, byggfirmaägare och elektriker.

Lämna en kommentar