Hur idén om Drejverkstaden kom till

Allt började för drygt två år sedan när jag blev utbränd. Jag fick plötsligt ett sånt oerhört starkt behov av att dreja och få känna leran i mina händer. Minnen från min barndom kom upp, då min mamma lånade hem en drejskiva över en helg, och som vi barn fick testa lite på. Minns att jag tyckte det var väldigt roligt, men också känslan av ett lugn gjorde sig påmint. Och nu, 30 år senare, var jag därför plötsligt fast besluten om att jag skulle börja en drejkurs. Men…det var inte så lätt att börja som jag trodde. Alla platser var totalt fullbokade på de få kurser som fanns i Stockholm och jag väntade otåligt nästan i ett halvår innan jag lyckades knipa en plats. Och sen var jag fast. Jag älskade det. Det var precis så härligt som jag det senaste halvåret drömt om. Leran i händerna. Sammankopplingen till naturen. Det meditativa i att låta leran snurra mellan mina händer. Hantverket. Fokusen. Hur absolut närvarande jag behövde vara. Minsta tanke som kom emellan mig och leran och som fick formen jag påbörjat att direkt rasa ihop. För det är verkligen inte lätt att dreja. Men såå roligt! 

Att också få skapa och låta kreativiteten få ta plats i mig igen, kändes också så väldigt rätt och bra. Jag tror att alla vi människor har ett stort behov av skapande, det ligger ju trots allt i vår natur. Men i det liv jag levde när jag blev utbränd, fanns varken någon tid eller plats för skapande. Varenda timme i min vardag hade varit uppbokad och min vänstra hjärnhalva gick på konstant högvarv. Att bara sitta ned och lugnt låta mig svepas med i något, fanns liksom inte där och då. Så det kändes väldigt fint att ge mig själv detta igen. Och drejningen hjälpte mig verkligen i min återhämtningsprocess. Att regelbundet varje vecka få gå och göra detta i några timmar var fantastiskt. Och den möjligheten önskade jag att fler kunde få ta del av.

I våras kom det till mig. Att det var just detta jag skulle göra. Starta en inspirerande, lugn liten keramikoas, mitt i Stockholm, med fokus på drejning. Jag skulle ge denna möjlighet vidare till fler.

6 kommentarer

 • Without Prescription[/url] Buy Amoxicillin zmz.evne.drejverkstaden.se.lrf.bj http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/
  uhavsazehos
 • Online[/url] Buy Amoxicillin Online qpb.sxls.drejverkstaden.se.htx.sv http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/
  iworagujiyiv
 • ] Amoxicillin 500mg Capsules lnt.zvgt.drejverkstaden.se.kuf.oj http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/

  moniqecipoim
 • Amoxicillin[/url] Amoxicillin htl.odud.drejverkstaden.se.zvk.pq http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/
  ilupreyabeji
 • Amoxicillin[/url] Amoxicillin 500mg awq.wmxc.drejverkstaden.se.smc.ga http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/
  aravajezuaal

Lämna en kommentar