Lokalen

Mitt emellan Sveavägen och Drottninggatan. Precis intill mysiga Spökparken och med lummiga Observatorielunden härnäst. Bara några hundra meter från tunnelbanan Rådmansgatan. Där finner man lugna lilla Holländargatan. Och på nr 33 finner man också Drejverkstadens fina lokaler. Förutom läget, så är lokalen stor, annorlunda, charmig och rymlig (230m2). Vi känner faktiskt att vi hittat drömlokalen för detta keramikcentrum!

På 50-talet var det ett bageri, vilka spår syns än idag. Då var det fabrik på nedervåningen och butik med försäljning på entréplan. Charmigt kakel lever kvar på väggarna, stengolv av olika karaktär och högt i tak i fabrikslokalen. 

Då vi ännu inte har tillgång till lokalen (tillträde 15 nov), så kan vi därför inte heller visa hur det kommer att se ut hos Drejverkstaden än. Men mycket kommer att hända i lokalerna fram tills dess att dörrarna officiellt öppnas. Följ vårt arbete på Instagram (@drejverkstaden) liksom i bloggen, och se bland annat hur de tre verkstadsrummen, kurslokalen och den inspirerande loungen växer fram. Och vi vågar nog nästan säga att Drejverkstaden kommer att ha det absolut snyggaste och specialdesignade ugnsrummet i Sverige!